Сватбена фотография с двойна експонация

Класически сватбена фотография на булка
двоен сватбен кадър на булката със сватбения букет
Галерия с кадри от различни сватби заснети с двойна експонация
Още от времето, в което фотографията е  открита, тя поема в две различни посоки - тази на документалната фотография и тази на художествената. Да създадем снимки, които не могат да бъдат видяни с просто око. Нашата сватбена фотография съчетава, документалното отразяване на Вашето събитие с нашия художествен визуален език. 
С експериментирането и усвояването на различни похвати, някои от първите фотографи открили двойната експонация по-скоро като грешка. Някои от тях се опитвали да избегнат този "проблем", други напротив - започнали да откриват колко невероятни неща могат да бъдат постигнати като добавят допълнително изображение върху вече експониран един път кадър.
Историята на сватбената фотография започва още през 1840 г., когато на фотографска плака е запечатана сватбата на английската кралица Виктория и принц Алберт. Изключително събитие от първата сватбена снимка е бялата рокля на булката. По това време белият цвят на сватбената рокля е бил не само символ на романтика, но и на висока класа. Заради трудното поддържане, бялата рокля за сватба можела да се облече само веднъж. 
В началото на двадесети век, въпреки появата на цветната фотография повечето сватбени снимки все още са черно бели. Днес техниката ни позволява заснемане на сватбена фотография с изключително техническо качество и реалистично цветопредаване, дори при много оскъдна светлина. Това кара нас, като сватбени фотографи да търсим различна цветовата хармония и композиция, с които да добавим художествена стойност и индивидуалност на своите кадри. 
Двойната експонация става все по-популярен метод използван и в сватбената фотография. В моментите, в които имаме повече време да реализираме нашите кадри, като подготовката на булката и сватбената фотосесия например,  този похват може много да промени усещането в тях. Да добавим още нещо в кадъра - добавяне на магична светлина в тъмните зони, допълнителен сюжет или капчица сюреализъм и да предаде така желаната уникалност на вашия сватбен ден. 
В тази галерия съм подбрал мои сватбени снимки заснети с помощта на тази техниката. Всички кадри  са заснети с Pentax К-1, камерата има чудесна интеграция на тази функция, като ви позволява доста голям контрол върху заснемането на изображенията. Мой верен помощник в заснемането на всяка сватба.
Още мои кадри с двойна експонация може да разгледате тук.
Още сватбена фотография може да разгледате тук

Сватбена фотография на булка с букет в очакване на своя жених
Сватбена фотография на булката в очакване на младоженеца
Булка заснета посредством двойна експонация
Булката и нейния баща
Да надникнем в стаята на булката. Сватбена фотография зад кадър
Сватбена снимка на усмихната булка
Контражурно с букет
Контражурно с букет
Подготовката
Подготовката
Сватбена фотосесия на Мария и Милен
Сватбена фотосесия на Мария и Милен с двойна експонация
Сватбена фотография с драматичната светлина на двойната експонация
Сватбена фотография с помощта на двойна експонация - две сестри
Гримиране на две сестри
Гримиране на булката наблюдавана от нейните родители
Сватбена фотография под светлината на прожекторите
Сватбена фотосесия в Бояна Ню филм студио
Две сестри - два образа
Сватбена снимка с целувка
Сватбен кадър на булка с лъчи
Младоженците пред вратата
Класически сватбен портрет на кумовете
Погледът на младоженците
Още една сватбена целувка
Усмивки и целувки от сватбената фотосесия
Сватбена фотосесия с елементи на сюреализъм
Сватбен дъжд

You may also like

Back to Top