За NoPortrait

Портрет с моят син
Селфпортрет от една сватба в Асеновград
За мен и моето виждане за фотография
Меки цветове, винтидж усещане и стил.
От другата страна на обектива съм аз – Николай Колев. 

NoPortrait е място, което обединява моя труд и работа върху човешкия образ. В тази страничка ще опитам да разкажа малко повече за себе си, с което да хвърля повече светлина върху моята работа.
Започнах да се занимавам с портретна и сватбена фотография през далечната 2010г. с желанието да представя същността, излъчването и различните емоционални състояния на хората, такива, каквито са. Според мен фотографията е онова изразно средство, чрез което дори и само в един кадър, могат да се уловят хиляди моменти, определена емоция. Зад всяка снимка има история. Да се пресъздаде нечие присъствие по начин, който да те накара да мечтаеш. Да оставиш спомен, отпечатък от даден момент, който желаеш да предадеш на някой друг след време. Това е моя визуален език за комуникация с хората.
Не се възприемам само, като сватбен фотограф, а все повече като разказвач на човешки истории. Все повече се фокусирам върху семейството и елементите, които свързват хората.  Ако разгледам създването на индивидуални портрети, като моята сила, то разказването на човешки истории е моята страст. Дори само с един кадър се опитвам да пресъздам действителност, наратив. Финото чувство за естетика, което нося в себе си ми помага в намирането на красивото във всички ситуации и фотографски задачи.  При режисиранита портретна фотография, при заснемането на вашата сватба, в улавянето на емоциите на вашето дете, или в намирнето на красотата във вашия дом при заснемането на семейна фотосесия.

 Да бъдеш фотограф, според мен означава, че не „улавяш“ момента, а всъщност го „освобождаваш“ за другите. Защото ние не виждаме нещата каквито са, виждаме ги, каквито сме.

Съосновател на www.photocollective.eu и www.photocenter.bg
В работна обстановка
В работна обстановка
Артистично зад кадър
Артистично зад кадър
Back to Top